Homeopátia

„A gyógyítás legnemesebb eszménye az egészség gyors, kíméletes, tartós helyreállítása, vagyis a betegség megszüntetése és teljes megsemmisítése a lehető legrövidebb úton, a legbiztosabb és legártalmatlanabb módon, világosan átlátható, pontosan érthető alapelvek szerint.” (Hahnemann: Organon)

hahnemann

A homeopátia alapgondolata már Hippokrátész tanaiban is fellelhető. Elméleti és gyakorlati kidolgozása, rendszerbe foglalása Samuel Hahnemann (1755-1843), német orvos, gyógyszerész és vegyész nevéhez fűződik. A homeopátia három alapelvre épül:

 • a hasonlóság természeti törvénye: a tünetek alapján olyan szert választunk, amely egészséges emberben képes előidézni a legtöbb hasonló tünetet,
 • a gyógyszervizsgálat, melynek során egészséges emberek egy csoportja biztosan nem mérgező adagban beveszi az adott szert, és pontosan feljegyzi az általa tapasztalt testi, lelki és szellemi változásokat, tüneteket,
 • a potenciálás, vagyis az a speciális eljárás, amelynek során sok lépésben hígítják és dinamizálják a szereket.


   

A homeopátia a holisztikus medicina egyik ága: a testi, lelki és szellemi tüneteket egyaránt figyelembe veszi.

Alkalmazható a legtöbb akut és krónikus betegségben, akár vannak látható, kimutatható szervi elváltozások, akár nincsenek.

Néhány példa arra, hogy milyen betegségekben használható a homeopátia:

 • akut és krónikus felső légúti betegségek; allergia; asztma
 • akut és krónikus (visszatérő) középfülgyulladás
 • gyomorpanaszok
 • húgyúti panaszok
 • női panaszok, menstruációs problémák
 • ekcéma és más bőrgyógyászati problémák
 • pánik, depresszió


      Dr. Tóth Klára: 1982-ben végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetem vegyész szakán, emellett gyógyszerkutató szakágazati képzésben is részt vettem. Doktori disszertációmat a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen készítettem. Korábban virológiával és interferonkutatással foglalkoztam. 2006. óta tanulok homeopátiát, elvégeztem az egyik legjelentősebb klasszikus homeopata, Dr. Farokh J. Master három éves iskoláját, rendszeresen részt veszek hazai és külföldi előadók (pl. Rajan Sankaran, Luc De Schepper, Jan Scholten) által tartott szemináriumokon. 
Továbbképzéseimről bővebben. Rendszeresen tartok előadásokat a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság keretében működő Sycosis Iskolában. 
Az általam eddig tartott előadások felsorolása.

 

EsetekDr. Tóth Klára

Érdeklődés és bejelentkezés: 

30-2696-476 telefonon, illetve a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.e-mail-címen.

(Ezen a telefonszámon csak Dr. Tóth Klárához tud bejelentkezni.)
Ha érdekli a klasszikus homeopátia és a homeopátiás gyógyulás,

kattintson ide!