Fogfehérítés természetesen ózonnal

Home / Fogfehérítés természetesen ózonnal

Fogfehérítés természetesen ózonnal

Rendelőnkben képesek vagyunk teljes fogsorokat és egyes fogakat fehéríteni tiszta 100%-os orvosi oxigénből előállított ózon segítségével.

Miért nevezhetjük természetes fehérítésnek ezt a módszert?

Régen (és sok helyen még ma is) a kimosott ruhákat kitették a napra. A nap ibolyántúli sugarai a levegőben lévő oxigén egy részét átalakították ózonná, és ez a természetben képződött ózon fehérítette ki a ruhákat. Ugyanezt az ózongázt használjuk a rendelőben a fogak fehérítésére. A különbség az ózon mennyiségében van, ugyanis a rendelőben a fehérítéshez nem a levegőben lévő oxigént használjuk az ózon előállítására, hanem orvosi célra használható tiszta oxigént gázpalackból, Így 100%-os oxigéngázból állítunk elő ózont.

Hogyan történik a kezelés?
A páciens a szájába vesz egy az alsó és felső fogsorára illeszkedő szilikongumi formát ami a körbefogja a fogsorát és az ínyét (FMT) ebbe 3 szilikoncső csatlakozik, egy ami odavezeti az ózongázt a fogakhoz és az ínyhez, és kettő ami elszívja a bevitt gázokat illetve a nyálat. Működés közben folyamatosan negatív nyomásnak kell lennie a szájban ez biztosítja azt, hogy a páciens ne lélegezze be az ózongázt.

A kezelés időtartama

Az ózonnal történő fogfehérítéskor nincs szükség az íny védelmére, vagyis az ínymaszk felhelyezésére és eltávolítására, így a kezelési idő szinte tisztán csak a fehérítéshez szükséges idő; ráadásul maga a kezelési idő is csökken a sokkal magasabb nascensz oxigén-koncentráció miatt. A kezelés időtartama rendszerint 10 perc és a szükséges fehérítés mértékétől függően 1-3 alkalommal történik.

Mennyire tartós ez a fehérítés?

Mivel a tea, kávé, vörösbor, üdítőitalok erős színezőanyagai, a dohányzás stb. idővel ismét elszínezik a fogakat, ezért az esetleges újraszíneződéstől függően szükség lehet a kezelés időnkénti (általában évenkénti) megismétlésére, de mivel ez az eljárás nem károsítja sem a fogakat, sem ínyt, ezért nincs korlátozva a kezelések száma.

Mik az előnyei ennek a módszernek?

– Néhány perc alatt, fájdalommentes kezeléssel lehet eredményt elérni.

– A pácienseknek sem a fogát, sem az ínyét nem éri káros hatás.

– A géllel történő kezelésekhez képest további előnye ennek a módszernek az, hogy nem kell tartani az előbbieknél esetenként előforduló kezelés utáni fájdalmas érzékenységtől.

– A kezelésnek van egy nagyon jelentős pozitív mellékhatása is: az ózongáz az ínytasakban, ill. a fogakon és az esetleges szuvasodásokban lévő baktériumokat is elpusztítja. Ezért segítségével megelőzhető a fogágybetegség és a fogszuvasodás

– A rendelőből fehéren  sugárzó fogsorral és mosollyal távozhat a páciens.

– A rendelőből – az ózonnal történő természetes fehérítés után – fehéren  sugárzó fogsorral és mosollyal távozhat a páciens.

Árak

Aktuális árainkról érdeklődjön elérhetőségeinken!