SWEEPS® Fotoakusztikus endodoncia

Home / SWEEPS® Fotoakusztikus endodoncia

SWEEPS® Fotoakusztikus endodoncia

Hatékonyabb endodontális kezelést keres?

• Lökéshullámmal javított emissziós fotoakusztikus sugárzás • Korszerű tisztítás és fertőtlenítés
• Minimálisan invazív
• Gyorsabb, biztonságosabb és hatékonyabb
• Páciensbarátabb

Mi a SWEEPS® endodontális kezelés?

A SWEEPS® (lökéshullámmal javított emissziós fotoakusztikus sugárzás) egy forradalmi módszer a gyökércsatorna- rendszer kitisztítására és fertőtlenítésére, amely az Er:YAG lézer teljesítményét felhasználva erőteljes és mélyen behatoló lökéshullámokat gerjeszt a tisztító és fertőtlenítő oldaton belül a gyökércsatornában.

A SWEEPS® a gyökércsatorna kezelés teljesen új megközelítésének ígéretét hordozza magában. A SWEEPS® segítségével a kezelőorvosok a páciensek részére gyorsabb, biztonságosabb és hatékonyabb gyökércsatorna kezelést tudnak biztosítani.

Hogyan működik a SWEEPS®?

A Fotona 3. generációs ASP (adaptív strukturált impulzus) lézerteljesítmény generáló technológiája a SWEEPS® folyamat előállításának egyetlen módszere. Ez az innovatív technológia egy második lézerimpulzust vezet a tisztítófolyadékba optimális időpontban, amikor a kezdeti buborék összeomlása utolsó fázisában van. Az ekkor képződő buborék nyomást gyakorol a kezdeti, összeomló buborékra, felgyorsítva az összeomlási folyamatot, és a másodlagos buborékok összeomlását, amivel elsődleges, és az olyan zárt tartályokban, mint a gyökércsatornák, másodlagos lökéshullámokat is gerjeszt.

Lukac N, Tasic B, Jezersek M, Lukac M. PhotoacousticA Endodontics Using the Novel SWEEPS Er:YAG Laser Modality, J. LA&HA – J. Laser Health Acad 2017; 2017(1): 1-8.

SWEEPS® (lökéshullámmal javított emissziós fotoakusztikus sugárzás) szabadalmaztatott technológia segítségével biztosítja a lökéshullámok optimális sorozatát az öblítőfolyadékba,mélyenbehatolvalateráis csatornákba és mikroszkópikus tubulusokba, mélyen fertőtlenítve a dentinfalat a szövet, biofilm és baktériumok eltávolításával.

Miért ideális a LightWalker® a SWEEPS® előállításához?

A SWEEPS® megközelítés, amely csak az ASP lézert alkalmazó LightWalker® technológia szuperrövid, 50 mikroszekundumos impulzusidejével érhető el, kombinálva a Fotona saját tervezésű Er:YAG hegy hatékony kialakításával, a lehető legalacsonyabb impulzusonkénti energiaszintet és ismétlési rátát biztosítja. Ez minimalizálja a hőhatásokat, maximalizálva a fotonindukált fotoakusztikus lökéshullámok terjedését.

A LightWalker SWEEPS® endodontális kezelése nem áll meg az elsődleges csatornák kitisztításánál; három dimenzióban, a laterális csatornákból és környékükről is eltávolítja a rájuk kenődött réteget és a hulladékokat. Emellett a LightWalker® élvonalbeli kényelmi és ergonómiai funkciókkal is rendelkezik. Könnyen használható érintőképernyőjén az előprogramozott endodontális kezelések egyszerű menüben találhatók. Ön kiválasztja a kezelést, és a lézer automatikusan beállítja az Ön kiinduló paramétereit.

Mennyire biztonságos és hatékony a SWEEPS®?

A SWEEPS® az úttörő PIPS® öblítési technika magas színvonalú és rendkívül hatékony továbbfejlesztése, lehetővé téve, hogy a lökéshullámok optimálisan hatolhassanak a gyökércsatornák zárt tereibe. A PIPS® technika klinikai biztonságát és hatékonyságát számos tanulmány vizsgálta és igazolta.

Egy előzetes tanulmány vizsgálta az öblítőfolyadék potenciális apikális kiszivárgását a SWEEPS® lézeres öblítés közben. A két szabványos endodontális öblítőtű (nyitott végű, hasított és oldalsó nyílással ellátott) segítségével végzett öblítést hasonlítottak össze a PIPS® és SWEEPS® lézeresöblítéseseljárásokkal.MindaPIPS® és a SWEEPS® jelentősen alacsonyabb apikális kiszivárgást eredményezett a hagyományos endodontális öblítőtűk használatához képest, megegyezően a korábbi észrevételekkel.

Árak

Aktuális árainkról érdeklődjön elérhetőségeinken!

Foglaljon időpontot

Biztosítsa helyét időpontfoglalási lehetőségünkkel az alábbi formmal, vagy elérhetőségeink valamelyikén!